DUCO seminar: ventilatieve koeling & zonwering
Javascript is uitgeschakeld

DUCO seminar: ventilatieve koeling & zonwering

Geplaatst: 18-04-2024
DUCO seminar: ventilatieve koeling & zonwering

DUCO organiseert ook dit jaar een DUCO Seminar. Samen met Adviesbureau Nieman, Hollands Zicht en Bouw Novum kaart DUCO het thema ventilatieve koeling en zonwering aan en brengt zo een verfrissende kijk op oververhitting. Het seminar zal plaatsvinden op woensdagvoormiddag 12 juni in het Safari Meeting Center in Burgers’ Zoo, te Arnhem.

Met het steeds warmer wordende klimaat, groeit de noodzaak naar passende maatregelen i.v.m. oververhitting van woningen. De nieuwbouwwoningen en energiezuinige, gerenoveerde woningen van vandaag houden warmte vast, wat kan leiden tot gezondheidsrisico's en overlast. Hoe kan dit probleem aangepakt worden en hoe kan de leefomgeving van de bewoners geoptimaliseerd worden op een natuurlijke manier?

De line-up van sprekers is alvast veelbelovend:

We beginnen met een grondige verkenning van de actuele wet- en regelgeving. André Kruithof van adviesbureau Nieman zal jullie bijpraten over de laatste wijzigingen, met name de NTA 8800 en de impact ervan op de TO-juli.

Daarna neemt Michel Mengerink van DUCO het woord om de gasten te informeren over thermisch comfort en de bestrijding van oververhitting. Daarbij rijkt hij verschillende totaaloplossingen/ -concepten aan.

Het voormiddagprogramma sluiten we af met een boeiende discussie over het brandende vraagstuk van oververhitting, ventilatieve koeling en zonwering. We bespreken o.a. welke invloed dit heeft op het ontwerp van woningen met bio-based materialen.

Zo brengen we de deskundigheid van Richard Geraerts, Michel Mengerink, Angela Holterman (Architect bij Hollands Zicht & Tala) en Marcel van den Noort (Member Founder van Bouw Novum) samen in een interactieve uitwisseling van ideeën en ervaringen uit de praktijk.

Interesse? Schrijf je in!

Deelnemen aan het seminar is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus vlug bij!

Overig evenementennieuws

 

Onze partners

  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Leviat
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
Sluit deze advertentie